Fii la curent!

Te-ai gândit vreodată cât rezistă alimentele congelate?

in Sfaturi by

În ultima perioadă, tot mai multe persoane optează pentru un congelator de calitate, pentru a ști că alimentele sunt păstrate așa cum scrie la carte. Dar oare ști cât rezistă alimentele în congelator?

Carnea tocată poate sta congelată câteva luni

Potrivit oamenilor de știință, indiferent că vorbim de carne de porc, vită, curcan, carnea tocată o puteți păstra la congelator câteva luni, dar se recomandă să fie consumată după patru luni, altfel riscați să nu mai aibă gust. Dacă vorbim de carnea tocată de pui, această se poate păstra în congelator în pungi de plastic special timp de nouă luni. Tot specialiștii ne învață că nu toate fructele și legumele pot fi congelate.

Cele care însă sunt rezistente la temperature negative, pot fi ținute la congelator între 8 și 12 luni. Atenție! Înainte de a le congela, ar fi bine dacă le-ați stropi cu apă și oțet. Dacă optați să congelați pâine, trebuie să știți că aceasta rezistă între 3 și 6 luni. De asemenea, baconul rezistă la congelator între 1 – 2 luni, supa și tocănițele între 2 – 3 luni, peștele gras, între 2 – 3 luni, peștele slab 6 luni, iar păsările întregi și albușurile 12 luni.

Felicia Iederă

Loading...

Latest from Sfaturi

Go to Top