Fii la curent!

Veste bună pentru români… A început recondiționarea Cazionului din Constanța!

in News by

În data de 22 octombrie, au început lucrările de restaurare a Cazinoului din Constanța, simbolul litoralului românesc.

Acest lucru se petrece după 11 ani de când Cazinoul a fost închis…

La începutul acestei săptămâni au apărut primii muncitori, care au pregătit şantierul pentru demararea lucrărilor de conservare a monumentului de pe faleză.

Primarul orașului Constanța, Decebal Făgădău, spune că până la 14 noiembrie, de Ziua Dobrogei, va fi reparat acoperişul, vor fi executate lucrări de hidroizolaţii şi înlocuite ochiurile de geam lipsă sau sparte.

De asemenea, candelabrele vor fi depozitate în siguranţă, iar pe ornamentele în stil Art Nouveau se vor monta plase, pentru a nu se desprinde…

Suma, pentru începerea reabilitării cazinoului, s-a strâns în urma campaniei Neversea. Aceasta se ridică la 25.000 de euro, însă a fost doar acel „șut în fund” pentru ca autoritățile să își reamintească de acest colț de istorie.

Până când  când Compania Naţională de Investiţii, care are în administrare Cazinoul, va desemna un câştigător al lucrărilor de reabilitare, vor fi executate lucrări de conservare.

Cazinoul din Constanța a fost inaugurat la data de 15 august 1910, în prezenţa Principelui Ferdinand. Pe 20 august 1916, când au început bombardamentele asupra Constanţei, Cazinoul a fost folosit de Cucea Roşie pe post de spital de campanie.

Din 1941, Cazinoului a devenit gazdă pentru trupele germane care au fost cazate în frumosul edificiu de la malul mării…

Cazinoul a fost renovat în anul 1951 cu ajutorul deţinuţilor politic.

Începând din anul 1948, Cazinoul a adăpostit Casa de Cultură a Sindicatelor, iar între anii 1960 şi 1989 a aparţinut ONT Litoral.

Ultima reparaţie majoră a Cazinoului a fost făcută între anii 1986 – 1988.

Cazinoul a fost închis definitiv în anul 2007.

Latest from News

Go to Top