Stay tuned

Vreme rea în toată țara. ANM – ”În următoarele 3 zile ne aflăm sub influența unui nucleu ciclonic”

in Meteo by

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare de vreme rea valabila in toata tara, in urmatoarele trei zile. De asemenea, a fost emisa o prognoza speciala pentru Bucuresti.

Astfel, potrivit meteorologilor, in intervalul 13-15 aprilie este valabila o informare de ploi moderate cantitativ si manifestari de instabilitate atmosferica.

In intervalul mentionat va ploua temporar in toate regiunile si vor fi mai ales averse, insotite de descarcari electrice, mai insemnate cantitativ in sud-vestul, sudul si sud-estul tarii.

“Ne asteptam la ploi in toate regiunile tarii. Ne aflam sub influenta unui nucleu ciclonic ale carui sisteme frontale vor traversa teritoriul tarii. Mai multe sisteme frontale vor determina ploi in toate zonele joase pt ca la munte vor fi precipitatii mixte. Aceste ploi vor fi sub forma de averse si vor determina cantitati mai insemnate de apa ce vor depasi in intervale de 24 de ore 15-20 l/m patrat”, a declarat Alina Serban, meteorolog ANM.

La munte vor predomina ploile, favorizand topirea stratului de zapada, in special in Muntii Banatului, in Carpatii Meridionali si Carpatii de Curbura.

Cantitatile de apa vor depasi local – in perioade scurte de timp sau prin acumulare in intervale de 24 de ore – 15…20 l/mp, iar izolat, mai ales in Oltenia, Muntenia si zonele montane aferente, 30…40 l/mp, potrivit ANM.

Prognoza speciala in Bucuresti

Tot in intervalul mentionat vor fi episoade in care va ploua, temporar moderat cantitativ. Ploile vor avea si caracter de aversa si pot fi insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari trecatoare.

Temperaturile maxime vor fi de 13…18 grade, iar cele minime de 6…9 grade.

Latest from Meteo

Go to Top