Fii la curent!

Vremea până pe 26 mai. Temperaturi de 26 de grade Celsius în următoarele 2 săptămâni

in Meteo by

Adminitatia Nationala de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani, pana pe 26 mai 2019.

Astfel, potrivit meteorologilor, in urmatoarele doua saptamani, vremea se va raci in prima parte a intervalului, urmand ca in partea a doua sa creasca si pana la 25-26 de grade Celsius.

Cele mai ridicate temperaturi se vor inregistra in Banat, Moldova si Oltenia.

Vremea in Banat

Temperaturile maxime vor fi in scadere de la o medie de 23 de grade in prima zi, pana la 18 grade in data de 15 mai. Va urma o incalzire treptata a vremii, astfel incat intre 19 si 21 mai media maximelor termice va ajunge sa se situeze in jurul a 25 de grade. Din data de 22 mai, media maximelor termice va fi de 24 grade iar a celor minime va varia intre 9 si 11 grade, pentru ca apoi sa creasca in 21 – 22 mai la 13 grade, pentru ca pana la sfarsitul intervalului sa scada usor si sa ajunga la 12 grade in ultima zi. Vor fi averse aproape in fiecare zi, mai frecvente si importante cantitativ intre 14 si 16 mai, transmite Administratia Nationala de Meteorogologie.

Prognoza meteo in Crisana

Temperaturile vor fi in scadere in prima parte a perioadei, pana pe 15 mai valorile diurne fiind in scadere, de la 23 la 19 grade. Apoi, vremea va intra in incalzire, pentru ca in jurul datei de 20 mai sa ajunga chiar si la 25 de grade. In prima saptamana vor fi inregistrate variatii, iar media lor se va situa la 9 grade, pentru ca in a doua saptamana sa ajunga pana la 13 grade. Instabilitatea atmosferica va fi specifica zonei, pe tot parcursul intervalului, inregistrandu-se averse mai importante cantitativ intre zilele 15-17 mai, scrie observator.tv.

Vremea in Transilvania

Transilvania va inregistra usoare variatii de temperatura pana pe 19 mai, cu o medie situata intre 20 si 22 de grade. Intre 19 si 21 mai, maximele vor urca pana la 23 de grade. Variatiile temperaturilor minime vor atinge o medie de pana la 8-10 grade, iar valorile cele mai ridicate vor fi inregistrate, ca si in celelalte zone ale tarii, in jurul datei de 21 mai. Instabilitatea atmosferica se va manifesta pe aproape tot parcursul intervalului, cu cantitati mai importante de precipitatii intre 15-18 mai.

Prognoza meteo in Maramures

Pana la sfarsitul primei saptamani nu vor fi inregistrate variatii semnificative, media fiind de 20-21 de grade, pentru ca in intervalul 18-21 mai temperaturile sa creasca pana la 23-24 de grade. Pana la sfarsitul perioadei, tendinta va fi de usoasa scadere, pana la 22 de grade. Minimele vor oscila intre 9-10 grade, pentru ca la inceputul celei de a doua saptamani sa creasca cu valori intre 11-12 grade. Vor fi averse mai insemnate cantitativ intre 15-17 mai.

Vremea in Moldova

Moldova nu va inregistra variatii semnificative pe tot parcursul intervalului, media regionala situandu-se intre 22 si 24 de grade. Minimele vor inregistra o tendinta de crestere usoara in prima saptamana, iar variatiile vor fi nesemnificative, cu o medie regionala de 10-12 grade. Instabilitatea atmosferica se va manifesta mai ales in prima saptamana, cantitati de apa mai insemnate fiind posibile in intervalul 16-19 mai.

Prognoza meteo in Dobrogea

Pana pe data de 19 mai, temperaturile maxime vor fi in crestere usoara in Dobrogea, de la medii in jurul a 19 grade, pana la 22 de grade. In a doua saptamana, variatiile de temperatura vor fi nesemnificative, cu o medie regionala de 22 de grade. Minimele vor oscila de la valori intre 11-12 grade, la cele intre 13-14 grade, cu o medie regionala la nivelul celor din urma. In jurul datei de 19 mai sunt posibile precipitatii mai insemnate.

Vremea in Muntenia

In prima saptamana, media lor va fi intre 21-23 de grade, iar spre finalul celor doua saptamani, intre 24-26 de grade. Instabilitatea atmosferica va fi accentuata in prima parte a intervalului, cand vor fi averse mai insemnate cantitativ intre 15-17 mai. Probabilitatea precipitatiilor va fi mai redusa in a doua saptamana.

Prognoza meteo in Oltenia

Pana in data de 17 mai, temperaturile maxime vor avea variatii nesemnificative, iar media acestora se va situa in jurul a 20 de grade. In intervalul 17-19 mai, vremea se va incalzi si se vor inregistra medii ale maximelor pana la 25 de grade. In a doua saptamana a intervalului, regimul termic va avea usoare variatii de la o zi la alta, iar mediile valorilor diurne se vor situa in jurul a 24 de grade.

Temperaturile minime nu vor avea variatii semnificative in prima saptamana, urmand a se inregistra medii in jurul a 11 grade, iar din data de 20 mai vor creste usor pana la 12…13 grade. In a doua saptamana mediile minimelor vor avea variatii usoare, de la 10 grade la 13 grade.

Vor fi averse aproape in fiecare zi, pe arii mai extinse si mai insemnate cantitativ in intervalul 15 – 17 mai, potrivit meteorologilor ANM.

Vremea la munte

La munte, temperaturile maxime vor fi, in medie, in jurul a 11-13 grade in prima saptamana, iar in cea de a doua intre 13-15 grae. Noaptea, temperaturile vor scadea si pana la 5 grade in prima saptamana, si intre 6-7 grade in cea de a doua. Averse semnificative vor fi inregistrate in interavul 15-18 mai.

Tags:

Latest from Meteo

Go to Top