Fii la curent!

Zâmbetul, un prieten de nădejde al creierului

in Sfaturi by

Avem tot mai multă grijă de corpul nostru, însă puțini sunt cei care se îngrijesc și sănătatea creierului. Iată de ce îmbolnăvește acesta și cum zâmbetul l-ar putea menține mereu sănătos

Uitați de telefoanele mobile și tabletele!

Vă treziți în fiecare dimineață cu o cafea în față și iar uitați de micul dejun? Sau mâncați pe drum sau vorbind la telefon?

Nu știați că vă spuneți creierul la un efort continuu și nu îi dați nimic în schimb. De asemenea, stați cu zecile de ore în fața calculatoarelor și a tabletelor și uitați că pentru a avea un creier sănătos trebuie să îi dați aer curat, dar și un dulce bun, precum miere.

E adevărat că cel mai mult creierul iubește ciocolata neagră, însă are nevoie și de multă iubire iar zâmbetul joacă un rol foarte important.

Specialiștii susțin că la îmbolnăvirea creierului stă și faptul că ne izolăm și uităm să comunicăm cu cei din jur.

Mai mult, e indicat ca în fiecare dimineață să ne trezim devreme, să deschidem larg geamurile și să facem câteva exerciții de respirație, iar atunci creierul nostru se va încălzi. Totodată, în fiecare dimineață trebuie să două pahare cu apă la temperatura camerei. Creierul nu iubește grăsimea, tutunul și alcoolul, în schimb îi place carnea de curcan și cea de pește, dar în cantități mici.

Felicia Iederă

Loading...

Latest from Sfaturi

Go to Top