Fii la curent!

Vremea în luna decembrie… Se pare ca va fi una dintre cele mai grele ierni din ultimii ani!

in Știri by

Meteorologii anunta o iarna capricioasa, cu episoade de viscol si ger, desi este prematur pentru o prognoza exacta a anotimpului friguros.

Cu zece zile inainte, vom spune daca vom avea zapada…

”In 2017, pe 24 decembrie aveam peste 20 de grade, pe 25 deja se schimbase vremea, iar pe 29 cod rosu de viscol. Pe masura ce ne apropiem, in decembrie, la început, vom actualiza informatiile pentru iarna, cand ne apropiem vom putea spune unde vom avea zapada”, a spus Elena Mateescu pentru cancan.ro

In decembrie, precipitatii mai abundente vor fi in centru, est, sud-est si posibile ninsori in nord, centru si la munte. Sunt posibile nopti geroase in nord si in centru.
Vreme rece si ninsori in nord si in centru se anunta si in luna ianuarie.

Meteorologii vorbesc de doua episoade posibile de viscol, perioade cu ger, minime de -20 spre -30 grade.
Directorul ANM a subliniat ca Romania are inca un climat temperat-continental, chiar daca observam o prelungire a verilor si a iernilor, in ultimii ani.

Totusi, se pare ca va fi una dintre cele mai grele ierni din ultimii ani, cu perioade lungi de viscol si ninsori abundente. Temperaturile vor scadea ingrijorator de mult, iar disconfortul va fi extrem de pronuntat.

Perioada 01.12.2018 – 03.12.2018

Valorile termice se vor situa sub cele normale in toate regiunile, cu o abatere negativa mai prununtata in partea de est a tarii. Cantitatile de precipitatii estimate a se inregistra in acest interval vor fi excedentare in cea mai mare parte a teritoriului, excedent ce va fi mai pronuntat in extremitatea de sud-vest si de sud-est a tarii.

Saptamana 03.12.2018 – 10.12.2018

Temperatura aerului va avea valori mai coborate decat cele climatologice pentru aceasta perioada, abatere negativa ce va fi mai pronuntata in regiunile extracarpatice. Regimul pluvimetric se va situa in jurul celui normal specific perioadei, in cea mai mare parte a tarii, conform romaniatv.net.

Saptamana 10.12.2018 – 17.12.2018

Valorile termice se vor situa usor sub cele climatologic normale pentru aceasta saptamana, la nivelul intregii tari. Cantitatile de precipitatii vor fi in general apropiate de cele normale pentru aceasta perioada.

Saptamana 17.12.2018 – 24.12.2018

Mediile valorilor termice se vor situa in general in jurul celor climatologice ale perioadei, posibil usor mai coborate in regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi caracterizat de valori ce se vor situa in jurul celor normale pentru aceasta saptamana.

Latest from Știri

Go to Top